De speler verwelkomen

Geen Afbeelding

Jouw klik-op-Alonzo-script wordt uitgevoerd wanneer op Alonzo wordt geklikt. Op deze pagina, maak je een tweede script dat de speler verwelkomt wanneer er op de groene vlag (Geen Afbeelding) wordt geklikt.
Geen Afbeelding

Blokken die eruit zien als het gele blok rechts worden gebruikt om een gebeurtenis zoals het klikken op een sprite, het indrukken van een toets, of het klikken op de groene vlag te detecteren. Ze vertellen het script dat het aan de slag moet wanneer de gebeurtenis plaatsvindt. Omdat deze blokken zich alleen bovenaan het script kunnen bevinden (als een manier om het script te activeren), noemen Snap! programmeurs ze "kopblokken."

Klikken op de groene vlag (Geen Afbeelding) zorgt ervoor dat alle scripts die beginnen met een wanneer de groene vlag is aangeklikt-kopblok, geactiveerd worden. Je kan alle actieve scripts stoppen wanneer je op het rode stopteken(Geen Afbeelding) rechts van de groene vlag klikt.

 1. Als hij nog niet open is, open het H1L1-KlikAlonzo bestand.
 2. Je kan dit doen met slechts 3 blokken met o.a : Geen Afbeelding
 3. Maak een tweede script dat Alonzo beweegt naar (190, -130) en een welkomstboodschap zegt wanneer de groene vlag wordt aangeklikt. (Alonzo kan bijvoorbeeld zeggen, "Welkom bij 'het Klik Op Alonzo Spel!' blijf op mij klikken als je kan!") .
 4. Zorg ervoor dat de boodschap weggaat wanneer de speler op Alonzo klikt.
  Het Geen Afbeelding blok met een lege invoer zorgt dat de sprite niks zegt.
 5. Controleer of je App doet wat je wilt:
  • Wanneer er op de groene vlag geklikt wordt, zou Alonzo moeten bewegen naar (190, -130) en de boodschap roepen.
  • Wanneer er op Alonzo geklikt wordt, zou de boodschap moeten verdwijnen en zou Alonzo naar een willekeurige plaats op het speelveld moeten bewegen en de andere kant op kijken.
 6. Geen Afbeelding
TerugVolgende