Hoofdstuk 1 Les 1: Het klik-op-Alonzospel, Pagina 6

Maak er een spel van

Op deze pagina ga je je app aanpassen zodat het een echt spel wordt. Elke keer als de speler op Alonzo klikt, zal hij een beetje lichter van kleur worden. Het doel van het spel is om op Alonzo te klikken totdat hij verdwijnt.
Geen Afbeelding

 1. Om te zorgen dat Alonzo blijft bewegen, heb je een blok nodig dat zegt "herhaal dit". Er is een blok dat precies dit doet:
  Geen Afbeelding
  Pas je Alonzo script aan zodat het blijft lopen.
  Geen Afbeelding
  De serie van blokken binnen het herhaal blok zal herhaald worden totdat je op het rode topteken drukt, of totdat het script op een andere manier gestopt wordt.
 2. Alonzo beweegt te snel! Gebruik het Geen Afbeelding blok om hem langzamer te laten bewegen. Je kunt de wachttijd groter of kleiner maken als je wilt.
 3. Het commando Geen Afbeelding past Alonzo's helderheid aan. Probeer verschillende getallen als invoer om te zien wat het effect is.
 4. Geen Afbeelding Pas je script aan met het verander spook-effect-blok zodat Alonzo iets lichter wordt, elke keer dat hij aangeklikt wordt.
 5. Speel je spel een paar keer. Pas je code aan zodat het zo moeilijk is als je zelf wil.
 6. Je kunt het spookeffect en de wachttijd gebruiken om het spel moeilijker of makkelijker te maken.
 1. Zet nog een blok in je programma om het spookeffect met -5 te veranderen, elke keer dat Alonzo beweegt zonder dat er op hem wordt geklikt. Geen Afbeelding Hoe verandert dit het spel?
TerugVolgende