Specifieke data selecteren

Op deze pagina, programmeer je code voor een "Vind Contact"-knop, om contacten in een lijst te vinden.
Geen Afbeelding

Hoe meer contacten je toevoegt aan je lijst, hoe moeilijker het wordt om de naam die je zoekt te vinden. Het bouwen van een zoekfunctie is daarom essentieel om snel de gewenste informatie te vinden. Het toevoegen en verwijderen van gegevens uit lijsten en het doorzoeken van lijsten zijn functies die in veel programma's voorkomen.

 1. Als het niet al open staat, open dan je H3L1-Contactenlijst-project.
 2. Maak een Geen Afbeelding blok dat een stuk tekst als invoer gebruikt, en dan een lijst van alle contacten wiens naam in dat stuk tekst staat. Als geen enkele naam van een contact in het stuk tekst staat, dan rapporteert het blok een lege lijst.
  Gebruik deze blokken:
  1. Geen Afbeelding, die waar doorgeeft als het eerste stuk (bijvoorbeeld, de naam van een contact in de lijst) het tweede stuk bevat (bijvoorbeeld een naam, of een deel van een naam).
  2. Je hebt geleerd over houd in Hoofdstuk 2.
  3. Geen Afbeelding, die alleen de items doorgeeft die de functie waar maakt.
  4. Geen Afbeelding, die waar teruggeeft, als de lijst leeg is en onwaar in andere gevallen.
  5. Kiezer Geen Afbeelding.
 3. Bouw de code voor de "Vind Contact"-knop waarbij je gebruik maakt van het Geen Afbeelding blok dat je net gemaakt hebt.
  1. Maak het script, vraag de gebruiker naar welk contact je moet zoeken en laat de sprite doorgeven welke contacten overeen komen.
  2. Als het contact niet in de lijst staat, laat de sprite "niet gevonden" doorgeven.
 4. Debug. Zorg er voor dat alles precies werkt zoals jij wil voordat je verdergaat.
 5. Geen Afbeelding
 1. Maak een "Verwijder Contact"-knop.
  1. Zet de "Verwijder Contact"-knop op het speelveld.
  2. Maak het script en vraag de gebruiker: "Voer de contactnaam of -namen in die je wil verwijderen".
  3. Daarna gebruik je je Vind Contact-blok om alle overeenkomende contacten te vinden.
  4. Geef de gebruiker de lijst met overeenkomende contacten en vraag of ze zeker weten dat ze deze contacten willen verwijderen. (zodat de gebruiker niet per ongeluk zijn contacten kan verwijderen).
  5. Als de gebruiker bevestigt dat hij de contacten wil verwijderen, vervang dan de contactenlijst met een nieuwe lijst met alle namen die niet overeenkomen met de ingevoerde naam.
 2. Pas je "Verwijder Contact"-script zo aan dat de gebruiker kan kiezen welk contact hij/zij wilt verwijderen als er meerdere contacten zijn gevonden met dezelfde naam.
Terug Volgende