Sneeuwvlokje van Koch

De fractaal die je in de animatie hieronder ziet wordt het Sneeuwvlokje van Koch genoemd:
Geen Afbeelding

Het sneeuwvlokje van Koch bestaat uit drie kopieën van de kromme van Koch die geplaatst worden langs de zijden van een driehoek:
Geen Afbeelding

Anders dan boom- en driehoekfractalen keert deze de sprite niet terug naar dezelfde plek na elk recursieve aanroep. Hij vervangt een rechte lijn door een gebogen lijn.
Geen Afbeelding

Het basisgeval is gewoon een lijn:
Geen Afbeelding

Op het volgende niveau wordt de rechte lijn vervangen door 4 lijnen, die elk een derde zijn van de lengte van de voorouder die op deze manier geplaatst worden:
Geen Afbeelding
Op elke volgende niveau worden de rechte lijnen van het vorige niveau op precies dezelfde manier vervangen door gebogen lijnen.

De rode kleur is hier toegevoegd om het vorige niveau zichtbaar te maken. Jouw versie mag maar één kleur hebben.
Geen Afbeelding
Geen Afbeelding
Geen Afbeelding

  1. Maak deze recursieve procedure af om één zijde van het sneeuwvlokje van Koch te tekenen.
    Geen Afbeelding
  2. Als je één zijde van het sneeuwvlokje aan de praat hebt, kan je het hele sneeuwvlokje maken door er drie te combineren.
  3. Geen Afbeelding Waarom moet de grootte in elke recursieve aanroep één derde zijn van de grootte van het vorige niveau? Er zijn vier kopieën, dus waarom niet een vierde van de grootte?
  1. Deze plaatjes lijken sterk op de boog van Koch. Kijk of je plaatjes zoals deze kan maken door de draaihoek te veranderen.
    Geen Afbeelding Geen Afbeelding
Terug Volgende