Taal modeleren: Meervoudsvormen, deel 2

Je kan meervoud verbeteren door voor meer woorden te werken. Als je het project nog niet open hebt staan, zorg daar dan voor. (De projectnaam is als het goed is H2-Meervoud.)

 1. Abstractie: Maak een dat werkt voor één categorie woorden, woorden die eindigen op de letter h.
  • Start met een lijst met woorden waarvan je wil dat het correct het meervoud kan geven.
  • Dit gespecialiseerde blok zou moeten werken voor alle woorden van zijn specialiteit , , , omdat het meervoudblok nooit een woord aan meervoud-h geeft behalve als dat woord eindigt op een h.
  • Test met een verschillende groep woorden om zeker te weten dat hij doet wat je wil. Gebruik daarna map om op de hele lijst te testen die je al gemaakt hebt bij de vorige pagina.
 2. Abstractie: Taal heeft vaak uitzonderingen. In het Engels eindigen de meervoudsvormen van sommige woorden op s, sommige op es en woorden zoals calf en fly worden calves en flies, waarbij hun laatste letter verandert voordat es wordt toegevoegd. Er zijn zo nog veel meer uitzonderingen. Voor een programmeertaak zo complex als deze, is het vaak een goed idee om het probleem op de breken in stukjes. We maken voor ieder probleemstukje zijn eigen gespecialiseerde blok en een special "manager"-blok maakt dan gebruik van die gespecialiseerde blokken. In dit geval is dit managerblok meervoud. In plaats van dat we dus iedere uitzondering direct in meervoud bouwen, is het veel overzichtelijker en opgeruimder om meervoud er ongeveer zo uit te laten zien.

  De structuur van een methode laten zien, eigenlijk de strategie, in het managerblok en de details overlaten aan aparte blokken is deel van een belangrijk begrip binnen de informatica genaamd abstractie. Abstractie houdt je code overzichtelijk, leesbaar en makkelijker te debuggen. Het maakt je code ook flexibeler.

 3. Als je je nieuwe gespecialiseerde blok vertrouwt, pas dan meervoud aan om dit blok te gebruiken. Test of meervoud nog steeds werkt voor alle woordeen waar het voorheen voor werkte en ook voor de nieuwe woorden. Je kan voor het testen map gebruiken.
 4. Maak meervoud-y om woorden zoals en aan te kunnen.
 5. Onthoud dat een specialist fouten maakt als hij een taak krijgt waarin hij niet gespecialiseerd is.

  Zorg dat meervoud alleen taken geeft aan meervoud-y die het aankan.

 
 1. Omdat je weet wat Geen Afbeelding doet, kan je, als je wil, alleen de gespecialiseerde lijst als invoer gebruiken om meervoud of meervoud-h te testen. Op deze manier: Geen Afbeelding
 2. Breid meervoud uit om met nog een uitzondering om te gaan. Je mag zelf bedenken welke. Gebruik een gespecialiseerd blok voor deze uitzondering zodat meervoud netjes blijft.
 3. Als meervoud nu een woord krijgt met een spatie aan het einde, blijft die spatie in het de meervoudsvorm, zoals dit: d. Vind een manier om dit op te lossen zodat het resultaat is. Je hebt al een blok dat gespecialiseerd is in meervoudsvormen van woorden die niet op een spatie eindigen. Gebruik die.
 4. Verrassing! Als meervoud eenmaal werkt met een enkele spatie op het einde, probeer dan eens uit te voeren. Werkt dat ook meteen? Zo ja, waarom?! Zo niet, probeer dan te zorgen dat het ook werkt.
TerugVolgende