Bouw je eigen klok

In dit project, ga je een klok modelleren die de tijd op dit moment weergeeft. Je gaat code schrijven die zorgt dat de secondewijzer, minutenwijzer en uurwijzer correct draaien en de tijd bijhouden.
Geen Afbeelding
 1. Om een klok te bouwen moet je uit zien te vinden hoeveel graden de secondewijzer iedere seconde moet draaien. Hoeveel moeten de minutenwijzer iedere minuut draaien en de uurwijzer ieder uur?
 2. Geen Afbeelding
  Dit project geeft je drie sprites met uiterlijken voor de secondewijzer, minutenwijzer en uurwijzer. De rode secondewijzer heeft ook een geluidsbestand voor het tikken van de klok genaamd "Tick".
 3. De volgende blokken kan je gebruiken om je code te schrijven voor de secondewijzer.
  Geen Afbeelding Geen Afbeelding
  In het Waarnemen-menu kan je blokken vinden die de huidige tijd rapporteren. Als bijvoorbeeld de huidige tijd 16:50:11 is, dan rapporteren deze blokken:
  Geen Afbeelding Geen Afbeelding Geen Afbeelding
 4. Probeer zelf code te schrijven voor iedere sprite, waarbij je ze vertelt waar ze naar toe moeten wijzen op dat moment. Kijk alleen naar Hints om je eigen klok te bouwen als je echt vastzit.
 1. Bij de meeste klokken met wijzers, beweegt de uurwijzer constant, in plaats van dat hij bij ieder nieuw uur verspringt. De uurwijzer wijst bijvoorbeeld naar een plek tussen 12 en 1 als de tijd 12:26:36 is. Probeer dit ook te implementeren.
  Geen Afbeelding
 2. Kies of teken uiterlijken voor de wijzers en klok om een eigen stijlvolle klok te maken. Je kan zelf een afbeelding tekenen of zoeken op internet, je kan een programma gebruiken zoals Photoshop om de afbeelding aan te passen zodat hij de goeie vorm heeft. Je moet niet vergeten bij de instellingen van de uiterlijken het draaipunt op de goeie plek te zetten.
  Geen Afbeelding
 3. Maak een wekker die invoer gebruikt van de gebruiker en geluid maakt als de tijd om is. Je zal een variabele moeten maken in het Variabelen-menu om de invoer van de gebruiker op te slaan.
  Geen Afbeelding
 4. Bouw een "grootvaders klok" met een slinger als mechaniek. Of een "koekoeksklok" die een animatie met een vogel afspeelt op bepaalde momenten.
TerugVolgende