Grafische kunst

Op deze pagina, ga je blokken maken en gebruiken waarmee je veelhoeken, cirkels en sterren kan tekenen om kunst en grafische vormgeving te verkennen.

Geen Afbeelding Geen Afbeelding Geen Afbeelding Geen AfbeeldingGeen Afbeelding
 1. Als je het nog niet gedaan hebt, bouw een blok om een normale veelhoek te tekenen met een bepaald aantal kanten en een bepaalde kantlengte.
  Geen Afbeelding
 2. Je wil misschien ook een blok maken om een rechthoek te tekenen met invoer voor de lengte en breedte.
  Geen Afbeelding
 3. Debuggen met Geen Afbeelding

  Je kan zeg gedurende gebruiken om informatie over de staat van je programma te krijgen terwijl het uitgevoerd wordt. Onderstaande video laat je zien hoe zeg gedurende-blokken gebruikt worden om het probleem te vinden in een script dat een rechthoek hoort te tekenen. Je kan zien dat het blok zorgt dat het programma pauzeert en informatie geeft over wat het programma aan het doen is. Op deze manier kan je het blok je helpen de oorsprong van een fout te vinden.

  Geen Afbeelding
 4. Plaats in het werkblad een verzameling van blokken die je wil gebruiken om je kunstwerk te maken. Je kan de invoerwaardes van de blokken aanpassen naar wat je nodig hebt terwijl je de kunst maakt. Deze video laat zien hoe je overlappende gebieden maakt en deze met een kleur vult. Geen Afbeelding
 5. Maak je eigen kunst. Probeer verschillende combinaties van vormen en kleuren. Maak een screenshot van je kunstwerk en deel het met de klas, misschien op een klassenpagina, als je klas die heeft.
 1. Geen Afbeelding met een ander paar.
 2. Als je iets ziet dat je leuk vindt, bouw dan iets wat erop lijkt in je eigen programma.
 
 1. Zoek de werken op van kunstenaars zoals Josef Albers, Maya Hayuk, Vassily Kandinsky, Atta Kwami, Kazimir Malevich, Carlos Merida, Piet Mondrian, Alma Thomas, en Theo van Doesburg om inspiratie op te doen om nieuwe kunst te creëren in je eigen stijl.

  Geen Afbeelding Geen Afbeelding Geen Afbeelding Geen Afbeelding Geen Afbeelding

  Geen Afbeelding Geen Afbeelding Geen Afbeelding Geen Afbeelding Geen Afbeelding

 2. Hieronder zijn een paar andere ideeën die willekeur, kleur en andere artistieke elementen gebruiken. Maak je eigen kunst die willekeur op een bepaalde manier gebruikt.
  Hier is een manier om willekeur aan je kunst toe te voegen: Geen Afbeelding
  Geen AfbeeldingGeen Afbeelding
  Geen AfbeeldingGeen Afbeelding
 3. Je kan je veelhoekblok aanpassen om sterren te maken die je in je kunstwerk kan gebruiken.
  Geen Afbeelding Geen Afbeelding
 4. Gebruik wat je al weet om een vlag te tekenen die je mooi vindt.
  Geen Afbeelding
 5. Experimenteer met twee soorten zeven-puntige sterren
  Geen Afbeelding Geen Afbeelding
  1. Probeer erachter te komen hoe je het ster blok kan aanpassen zodat het allebei de soorten kan tekenen. (Je moet hiervoor nog een invoer toevoegen.)
  2. Is er een derde soort zeven-puntige ster? Waarom of waarom niet? Bespreek het met je partner.
  3. Hoeveel soorten negen-puntige sterren kan je maken? Teken ze allemaal met je ster blok.
  4. Hoeveel soorten zes-puntige sterren zijn er? Teken een zes-puntige ster op papier, probeer het daarna met je ster blok. Leg het resultaat uit.
  5. Hoeveel soorten acht-puntige sterren kan je maken?
  6. Werk met je partner om een algemene stertheorie te bedenken, zodat je het aantal soorten 98-puntige sterren kan voorspellen zonder dat je ze allemaal hoeft te tekenen.
 6. Geen Afbeelding
TerugVolgende