Terug naar de hoofdpagina

Snap! Minimumspecificaties

Het programmeerplatform dat gebruikt wordt voor het Schoonheid en Vreugde van Programmeren-curriculum, Snap!, maakt gebruik van Javascript, dat al meer dan een jaar de standaard is. Als je systeem niet up to date is, kan dat voor problemen zorgen met Snap! (foutmeldingen terwijl je niks fout doet, geluid dat niet werkt etc.)

Controleer alsjeblief of je browser in ieder geval de volgende versie heeft:

Browser Minimale
Vereiste
Versie
Opmerkingen
Chrome 43 Chrome is op dit moment de aanbevolen browser voor Snap!
Safari 8.4  
Firefox 38  
Edge 12 Microsoft browsers ondersteunen alleen geen data urls waardoor je niks kan exporteren.
Opera 32  
IE 11 Internet Explorer voldoet niet aan de webstandaarden. Een aantal functies (zoals geluid) werken wellicht bij geen enkele versie.

Voor mobiele browsers:

Apparaat Versie-Opmerkingen
iPhone iOS 8 of hoger. Maar op iOS kunnen geĆ¼ploade geluidsbestanden niet worden afgespeeld in een script. (Alle iOS versies hebben deze beperking.)
Android Gebruik Chrome voor Android en niet de standaardbrowser die je bij sommige apparaten krijgt.

* Soms zegt een browser (zoals Google Chrome) dat ie up-to-date is, ook al is dat niet zo. In dat geval, controleer dan chrome.google.com om de zoveel maanden.

Als je problemen tegenkomt terwijl je Snap! gebruikt waarvan je denkt dat ze niet komen door een fout in je code terwijl je browser wel aan de specificaties voldoet, wis dan je bowser cache en kijk of dit de problemen verhelpt. Zo niet, gebruik dan de blauwe feedbackknop rechtsonder om ons te laten weten wat er gebeurde; vergeet niet ook je browser en OS te vermelden in je bericht.