Analyseren van wereldwijde gezondheidsinformatie

Op deze pagina..., zul je big data over globale gezondheidstrends verkennen, analyseren en samenvatten met behulp van een interactieve tool voor gegevensvisualisatie.

Big data is een veel voorkomende term voor extreem grote datasets die worden gebruikt om patronen te ontdekken in menselijk gedrag, interacties en gezondheid, evenals in milieuwetenschappen en vele andere gebieden. Grote datasets kunnen overweldigend zijn om te analyseren, maar computerprogramma's kunnen onderzoekers helpen informatie te extraheren, trends te identificeren, verbanden te leggen en problemen met big data op te lossen.

  Geen Afbeelding
 1. Als deze interactieve grafiek niet goed laadt kun je, hem ook hier bekijken op Google.com.
  Bekijk deze interactieve dataset.
  1. Wat betekent ieder bolletje?
  2. Wat staat er op iedere as? Klik hier voor een hint.
   Als je de gegevens op deze pagina bekijkt, staat het label voor de verticale as bovenaan. (Als je deze rechtstreeks op Google.com bekijkt, bevindt deze zich aan de linkerkant waar deze gewoonlijk is.)
  3. Wat betekenen de kleuren?
  4. Wat zegt de grootte van een bolletje?
  5. Wat kun je met de schuifregelaar onder de grafiek doen?
 2. Analyseer de data. Klik in de bovenstaande interactieve grafiek op de afspeelknop linksonder of verplaats de schuifregelaar onderaan. Bespreek het volgende. Geen Afbeelding
     
  1. Wat zegt deze interactieve dataset over de wereldwijde levensverwachting over tijd (gemiddeld)
  2. Hoe zit het met de wereldwijde trends in vruchtbaarheid in de loop van de tijd (gemiddeld)?
  3. Verplaats de schuifregelaar naar 1960 (helemaal naar links). Beschrijf de groep bolletjes van het cluster met oranje gegevenspunten rechtsonder in de grafiek. Wat zegt de locatie van de cluster over trends in deze regio van de wereld op dat moment?
  4. Verplaats de schuifregelaar naar 2015 (helemaal naar rechts). Beschrijf de groep bolletjes van het cluster met roze gegevenspunten rechtsonder in de grafiek. Wat zegt de locatie van de cluster over trends in deze regio van de wereld op dat moment?
  5. Beweeg de schuifregelaar heen en weer over de tijd en selecteer een land dat een trend volgt die je interessant vindt. Beschrijf wat dit zegt over de levensverwachting en vruchtbaarheid van dit land tijdens deze periode.
 1. Gebruik het internet om onderzoek te doen naar een land. Bepaal welke activiteiten de levensverwachting en vruchtbaarheid in deze periode waarschijnlijk hebben beïnvloed. Wees specifiek. Was er oorlog in een tijd dat de levensverwachting daalde? Waren er verbeteringen in de moederzorg op een moment dat de vruchtbaarheid toenam?
  Geen Afbeelding
 1. Vat je bevindingen samen. Schrijf een of twee alinea's om met je partner te bespreken. Beschrijf jullie gemeenschappelijke bevindingen over de levensverwachting en vruchtbaarheid voor dit land in deze periode.
Terug Volgende