Je diagram-app verbeteren

Op deze pagina, ga je werken met een dataset over een klas met 27 leerlingen. Je gaat een diagram maken van de lengte vs. gewicht, met de jongen en meisjes in verschillende kleuren dat je ook laat kijken naar individuele datapunten om hun geschatte waardes te zien, zoals hieronder:
Geen Afbeelding
 1. Laad je diagrammaker van hiervoor; Hij zou opgeslagen moeten zijn als "H3L4-DiagramApp".
 2. Zoek in het Variabelenpalet de volgende dataset over een klas van 27 leerlingen: Geen Afbeelding. Ieder datapunt in deze set vertegenwoordigt een persoon en bevat vier items:
   Geen Afbeelding
  • leeftijd in maanden
  • Geen Afbeelding
  • lengte in centimeters
  • gewicht in kilogrammen
  • geslacht
  Je Geen Afbeelding was geschreven met als invoer een lijst van datapunten waar de datapunten uit maar twee getallen bestonden. Het is gebouwd met blokken zoals Geen Afbeelding. Zal het ├╝berhaupt werken met deze nieuwe dataset? Probeer het. Wat gebeurt er?
 3. Maak een selector leeftijd die de leeftijd rapporteert van een invoerpersoon.
  Geen Afbeelding
 4. Maak op dezelfde manier selectors lengte, gewicht, geslacht die de lengte, gewicht en geslacht van een invoerpersoon rapporteren.
 5. Gebruik nu de selectors van hierboven om nieuwe blokken te maken die het volgende rapporteren:
  • leeftijden— een lijst met alleen de 27 leeftijden
  • lengtes—een lijst met alleen de 27 lengtes
  • gewichten—een lijst met alleen de 27 gewichten
  Je kan bijvoorbeeld map gebruiken samen met de selector leeftijd om de lijst met leeftijden te krijgen van de data:
  Geen Afbeelding
 6. Maak een blok dat een lijst getallen als invoer heeft en de gemiddelde waarde rapporteert.
 7. Maak een blok, vrouwelijke data, met behulp van houd dat een lijst rapporteert die alle datapunten van meisjes bevat en een ander blok mannelijke data dat hetzelfde doet voor jongens.
 8. Je moet de diagramschaal opstellen voor al deze grafieken. Zoeken door de data om de laagste en hoogste waardes te vinden kan heel irritant zijn. Maak blokken die dat voor je doen. Noem deze blokken Geen Afbeelding en Geen Afbeelding.
 9. Je hebt nu alle informatie om een diagram te maken van lengte versus gewicht, met de jongens en meisjes in verschillende kleuren. Ook kan je de individuele datapunten en hun benaderde waardes bekijken, zoals de animatie hierboven. Bouw dit na.
  De volgende blokken kunnen je helpen om informatie te krijgen die je nodig hebt van je dataset.
  Geen Afbeelding
 10. Geen Afbeelding Gebruik de blokken die je gebouwd hebt om een paar aparte diagrammen te maken: leeftijd tegen lengte of gewicht, lengte tegen gewicht, gesorteerd of niet gesorteerd op geslacht en laat het gemiddelde zien in ieder geval. Wat kan je zeggen over deze specifieke klas gebaseerd op deze data?
  Samenwerken is zeer belangrijk om data-problemen op te lossen omdat het de toepassing van meerdere perspectieven en vaardigheden toelaat om inzichten en kennis te krijgen over data die je niet zou krijgen als je alleen zou werken.
 1. Het diagram hierboven laat drie aspecten zien van ieder kind in de klas (lengte, gewicht en geslacht). Vind een goeie manier om informatie te geven over het vierde element van de data (leeftijd). Pengrootte is een mogelijkheid maar je kan misschien ook een andere manier vinden.
  Geen Afbeelding
Terug Volgende