Automatische waarzegger

In dit project, ga je een automatische waarzegger bouwen, ge├»nspireerd door de Magic 8-Ball® die willekeurige antwoorden geeft op ja/nee-vragen.
 1. Kijk deze video om te begrijpen hoe het speelgoed werkt die je na gaat maken.
  Geen Afbeelding
 2. Je kan even op de Wikipedia-pagina voor de Magic 8-Ball® kijken voor mogelijke antwoorden die het speelgoed kan geven op een vraag. De Magic 8-Ball® heeft twintig mogelijke antwoorden, tien bevestigende (groen), vijf vrijblijvende (geel) en vijf ontkennende (rood).
  Als je vastzit kan je een kijkje nemen bij deze pagina voor meer informatie.
 3. Schrijf code voor een waarzegger. Je kan het project personaliseren zoals je zelf maar wilt, door bijvoorbeeld de mogelijke antwoorden aan te passen. Je kan ook het uiterlijk van de bal veranderen naar een kristallen bol of geluidseffecten toevoegen. Je kan zelfs een spannend achtergrondmuziekje toevoegen.
 4. Je kan afbeeldingen en geluidsbestanden van je laptop in Snap! importeren door ze naar de Uiterlijken- en Geluiden-tabbladen te slepen. Dit proces kan je zien in onderstaande video.
  Geen Afbeelding
 1. Houd je vrienden voor de gek door ze te laten denken dat je waarzegger echt dingen weet. Maak een versie van je programma waardoor bepaalde antwoorden worden gegeven als een bepaalde toets wordt ingedrukt. Stel bijvoorbeeld in dat als je op de '1'-toets drukt alleen bevestigende antwoorden worden gegeven, als de '2'-toets wordt ingedrukt alleen vrijblijvende en als de '3'-toets wordt ingedrukt alleen ontkennende. Hou het wel gezellig!
 2. Waarzeggermachines zijn al heel lang populair. In de film "Big" mag het hoofdpersonage bijvoorbeeld een wens doen van de magische automatische waarzegger Zoltar. Maak je eigen waarzegger die ook antwoorden kan geven op vragen die niet met ja of nee beantwoord kunnen worden.
TerugVolgende